WF Nieuws

Mogelijk regels voor motorbootjes en jetski’s Julianapark Hoorn

HOORN – Om ongevallen te voorkomen laat Hoorn onderzoeken of het wenselijk is om regelgeving te maken dat er voor gaat zorgen dat motorbootjes en jetski’s niet in de buurt van het strand van het Julianapark kunnen komen

Nu is er al een verbod om direct onder de kustlijn sneller te varen dan 6km/u en daar buiten 20km/u, de handhaving hierop ligt bij de politie omdat de toezichthouders in Hoorn nog niet in staat zijn om ook op het water achter overtreders aan te gaan. Dit gaat mogelijk in de toekomst veranderen en kunnen toezichthouders ook op het water handhaven.

De politie heeft deze zomer al extra vaarcontroles langs de kustlijn van Hoorn gehouden om overlast van bootjes en jetski’s zoveel mogelijk in te perken.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp