WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: tropisch hete dinsdag

WESTFRIESLAND – Terwijl de meesten al lagen te slapen ontstond er boven het IJsselmeer/Markermeer een stevige onweersbui mede veroorzaakt door het warme water van beide meren. De onweersbui zorgde voor een prachtige lichtshow en boven Enkhuizen voor een flinke plensbui.

Vanaf woensdag gaat er toch wel wat veranderen aan het weerbeeld, de wind draait van oost/zuidoost naar het zuidwesten en dat maakt de weg vrij voor koelere vochtige lucht waar we vanaf woensdagmiddag mee te maken krijgen. De middagtemperatuur is met 26 graden nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. De bewolking zal woensdagavond de overhand gaan krijgen en in de nacht naar donderdag kunnen er al enkele (onweers)buien gaan vallen.

Donderdag is het met 21 graden 10 graden koeler dan vandaag, door de naar het westen draaiende wind. het blijft wel vrijwel droog al is een enkel spatje regen niet uitgesloten.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp