WF Nieuws
Foto: Hovocubo
Foto: Hovocubo

Sterke tegenstanders Hovocubo Futsal Champions League

HOORN – Hovocubo zal het niet gemakkelijk krijgen vanavond in eigen huis als de spelers de strijd gaan aanbinden met geduchte tegenstanders.

Hovocubo speelt tegen de volgende tegenstanders:

 • London Helvecia: De zevenvoudig Engels landskampioen neemt voor de zesde keer deel aan de UEFA Futsal Champions League. Het team bestaat uit Brazilianen, Spanjaarden, Engelsen en de keeper komt Uit Litouwen. In dat laatste land speelde Hovocubo vorig jaar de UEFA Futsal Champions League voorronde.

  Grote blikvanger is Ari Santos. De tweevoudig wereldkampioen is op het laatste moment toegevoegd aan de selectie. Met FC Barcelona, waar hij de UEFA Futsal Champions League al eens won, is hij zes jaar actief geweest op het hoogste Spaanse niveau. London Helvecia heeft de beschikking over vier Engelse internationals. De doelman is de aanvoerder van het nationale team van Litouwen.

  Een andere opvallende verschijning is de fysiotherapeut. Kleber Barbao is al jaren de fysiotherapeut van het Braziliaans nationaal elftal.

  De Engelsen hebben in de loop der jaren flink geïnvesteerd in hun ploeg. Daarnaast heeft Helvecia de beste spelers van andere teams aangekocht. In Engeland is Helvecia daardoor zeer dominant.

  London Helvecia gaat deze ronde met een zeer sterke selectie. Het Spaans/ Braziliaanse huurlingenleger leeft met vertrouwen toe naar deze speelronde. In het huidige zaalvoetbal is het zo dat de Nederlandse ploegen vaak teams zoals London Helvecia tegenkomen in de voorronden van de UEFA Futsal Champions League. Het wordt daarom op vrijdag ook een onvervalste kraker tussen Nederland en Engeland.

 • PYF Saltires:PYF, staat voor Perth Youth Futsal. Saltires verwijs naar de Schotse vlag. De familieclub uit Schotland won voor het eerst in vijf jaar de Schotse titel. Daarnaast werd beslag gelegd op de Scottish FA Cup. De selectie, die enkele Schotse internationals herbergt, heeft nagenoeg dezelfde ploeg als vorig seizoen.

  PYF Saltires is opgericht in 2002 en gaat haar derde Europese avontuur aan. Twee keer werd de ploeg roemloos uitgeschakeld. Drie spelers van de huidige selectie waren er vijf jaar geleden ook al bij. Zij hebben ongetwijfeld het bitter nog in de mond van die uitschakeling. The Scottish Army kan een geduchte tegenstander zijn.

 • Lynx FC: De Gibraltarese landskampioen geldt als grote onbekende in de groep.  Landskampioen uit Gibraltar geldt als een trotse ploeg, die enkele zeer ervaren spelers kent. Lynx FC bestaat uit een mix van Spanjaarden en Spanjaarden van Britse origine. Diverse spelers zijn vanuit het naburige Spanje overgekomen. Traditioneel geldt de Spaanse competitie als beste ter wereld.

  Lynx FC is niet het laagst geplaatste team. Dat zegt iets over de eerdere Europese avonturen. Deze ploeg kan zomaar eens ‘the dark horse’zijn in deze groep. De komende wedstrijden zullen uitwijzen hoe de Gibraltarese kaarten op tafel liggen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp