WF Nieuws
Foto aangeleverd

Expositie creatieve Medemblikkers, een feest voor het oog…

MEDEMBLIK – Ter afsluiting van de zomerexposities in de Bonifaciuskerk vindt traditiegetrouw in het tweede weekend van september de expositie plaats van creatieve Medemblikkers. Dit jaar zal op 6, 7 en 8 september van 13.30 tot 16.30 uur het creatieve werk te zien zijn van inwoners van de gemeente Medemblik. 

Het aanbod is divers en bestaat uit schilderijen in diverse formaten, technieken en stijlen, tekeningen, foto’s, keramiek, beschilderd servies en textiele werkvormen, zoals quilten en kunstzinnig breiwerk. “Juist de diversiteit maakt deze tentoonstelling aantrekkelijk en het is een mooie kans voor de creatieve inwoners om hun werk, dat met veel passie gemaakt is, te laten zien”, aldus Lia Blok die samen met Mieke Meyjes van de Commissie Kunst en Cultuur de organisatie op zich heeft genomen. De jongste kunstenaar is Merel Kaptein van zeven jaar. Zij exposeert tekeningen die verrassen. Er hebben zich ruim twintig deelnemers aangemeld, waarvan een aantal ter plekke aan het werk zal zijn, zodat bezoekers kunnen zien hoe het werk tot stand komt.

Er wordt een symbolische entree van één euro gevraagd ten behoeve van de restauratie van het monumentale kerkgebouw.

De expositie is te zien in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 te Medemblik op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september van 13.30 tot 16.30 uur.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp