WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: warm zomerweer

WESTFRIESLAND – Vandaag is het opnieuw volop zomers met een middagtemperatuur die lokaal oploopt tot 28 á 29 graden. De wind waait uit het oosten/noordoosten en is zwak van kracht. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik niet verder dan tot een graad of 19 en die wordt ook pas in de late nanacht bereikt.

Dinsdag is de warmste dag voor deze week, de middagtemperatuur loopt dan ook bij ons op richting de 30 graden wat dan tevens een record zal betekenen, nog nooit was het sinds de begin van de metingen zo heet in onze regio. De wind draait dinsdag van oost/noordoost naar oost/zuidoost en valt vrijwel geheel weg. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 19 á 20 graden.

Woensdag zullen de eerste voortekenen van een weeromslag zichtbaar worden, de wind draait in de loop van de dag naar het zuiden/zuidwesten en voert vochtige lucht met zich mee in de vorm van bewolking. De middagtemperatuur loopt nog wel op naar de zomerse waarde van 28 graden maar in de late avond en in de nacht kunnen al enkele pittige buien gaan vallen, mogelijk met een klap onweer.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp