WF Nieuws
Foto: De Woonschakel

Woonschakel renoveert en verduurzaamd 16 woningen Bovenkarspel

BOVENKARSPEL – Zestien huurwoningen aan de Sint Martinusstraat, Bakkerstraat en Klaas Laanstraat in Bovenkarspel worden gerenoveerd. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het plaatsen van kunststof kozijnen en zonnepanelen. Ook wordt het voegwerk vervangen en vindt isolatie plaats van de gevels, in kruipruimten en bij het dak. De kosten van deze werkzaamheden bedragen ruim € 0,7 mln. en worden zonder directe huurverhoging uitgevoerd.  

Renovatie in gang gezet

Hooijberg b.v. Langedijk Bouw is in juli gestart met de renovatie aan de Sint Martinusstraat. Na de bouwvak volgt Stabo Bouw met de uitvoering van de werkzaamheden bij de woningen aan de Bakkerstraat en Klaas Laanstraat. Naar verwachting is vanaf begin december de rust voor de bewoners weer teruggekeerd.

Verhoging wooncomfort

De Woonschakel kiest vaak voor duurzame investeringen in haar bestaande woningbezit in plaats van sloop/nieuwbouw. Dat is ook minder ingrijpend voor de bewoners. Mensen zijn gehecht aan hun huis, sociale leven en wijk en hierdoor is er geen huurverhoging noodzakelijk.

Albert Gieling, directeur De Woonschakel: “De sociale huurwoningen in Bovenkarspel komen uit eind jaren vijftig en begin jaren zestig en zijn toe aan verdere vernieuwing. De renovatie betekent een verhoging van het wooncomfort voor onze huurders en besparing op het energieverbruik door betere isolatie en duurzame maatregelen zoals het aanbrengen van zonnepanelen. Door deze maatregelen zijn de woningen weer bestand voor de toekomst. De Woonschakel geeft in 2019 ruim € 11 mln. uit aan onderhoud en renovatie van bestaande woningen.”

Voor volgend jaar staan onder andere werkzaamheden gepland voor de Sint Elisabethstraat (Grootebroek), het Wilgenrak (Sijbekarspel) en de Kanaalstraat (Medemblik).

[signoff]

Reageer op dit onderwerp