WF Nieuws

© DEEN Supermarkten
© DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Caribische kipsalade met mango

Caribische kipsalade met mango

Wat eten wij vandaag: Caribische kipsalade met mango Wat eten wij vandaag: Caribische kipsalade met mango Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 8 el olijfolie
  • 400 g kipfilets, in blokjes
  • 1 blikje mais, uitgelekt, à 150 g
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt, à 150 g
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kropsla, gewassen, blaadjes losgehaald
  • 2 mango’s, in blokjes
  • 4 avocado’s, in plakjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 limoenen, rasp en sap
  • 1 bosje koriander, grof gehakt

Instructies

  1. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kip op een hoge stand goudbruin en gaar. Neem de gebakken kip uit de pan en houd apart.
  2. Verhit 1 eetlepel olie met het bakvet en bak hierin de maiskorrels een paar minuten op een hoge stand, tot de mais iets gekleurd is. Meng de mais met de kidneybonen, rode peper en azijn.
  3. Leg de slablaadjes op een schaal en verdeel het maismengsel erover. Meng de mango met de avocado, tomaat, ui, limoenrasp, -sap, rest van de olie en de kip.
  4. Verdeel over de salade en garneer met de koriander.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp