Weerbericht Westfriesland: zonnig en warm

WESTFRIESLAND – Een gordel van hoge druk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan en Het Kanaal tot over Polen. Het hogedrukcentrum trekt de komende periode langzaam verder noordoostwaarts maar behoudt een rug boven Belgie. Deze rug trekt vrijdag langzaam noordwaarts over ons land.

Vandaag is er op wat sluierbewolking na veel zon waardoor de middagtemperatuur oploopt naar 22 á 23 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten, in de loop van de middag gaat de wind meer naar het zuiden draaien en zwakt nog verder af naar zwak 1 á 2Bft. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 12 graden en valt de wind vrijwel weg.

Vrijdag op een enkel wolkje na vrij zonnig en dan gaan we lokaal al de 25 graden grens slechten. De wind waait uit het zuiden maar draait aan het einde van de middag naar het oosten/noordoosten wat het eerste voorteken is van een periode van zomers weer met hoge temperaturen. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 15 graden.

Het weekend verloopt volop zomers, zaterdag veel zon, een middagtemperatuur van rond de 26 graden en maar weinig wind uit het oosten. Zondag nog warmer met 27, lokaal 28 graden, maar dan kan er wel een enkel wolkje de zon soms even verhullen. De wind is zwak van kracht en waait uit het oosten.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.