WF Nieuws

De Rechtbank in Alkmaar

Drie Horinezen beschuldigd van brute woningoverval

PURMEREND/HOORN – Een drietal mannen uit Hoorn tussen de 21 en 24 jaar oud wordt ervan verdacht 21 februari dit jaar een 60-jarige vrouw in Purmerend thuis te hebben overvallen. De drie zaten dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar. Hun strafzaak werd nog niet behandeld. Op 4 oktober is dat wel het geval.

Twee van de Horinezen gaven aan veel spijt te hebben van het misdrijf. Ze beschouwen de overval als een grote fout in de categorie eens maar nooit meer. ,,Ik heb mijn lesje wel geleerd”, zo zei een van de mannen.

Bij de overval werden de handen en voeten van het slachtoffer vastgebonden met tie-ribs. Daarnaast werden haar mond en ogen dichtgeplakt met Duct-tape. ,,Wijs me de kluis, anders schiet ik je door je kankerkop”, zo kreeg de vrouw onder meer te horen.

De overvallers gingen er met geld, een gouden ring en een horloge van door. Eerst kon een 24-jarige Horinees worden opgepakt. Later volgden de andere twee.

De raadslieden van het drietal vroeg de rechtbank de verdachten voorlopig vrij te laten. Er zou geen reden meer zijn om hen vast te houden. Raadsvrouw Stolk wees erop dat haar cliënt wordt bedreigd. Om die situatie te verbeteren zou de man op vrije voeten moeten komen.

Officier van justitie Leeuw verzette zich echter tegen vrijlating. Volgens hem is het misdrijf zo ernstig, dat vrijlating niet aan de orde is. De persoonlijke belangen van de drie wegen niet op tegen het belang dat ze gewoon achter de tralies blijven zitten. De rechters waren het daar mee eens.
Reageer op dit onderwerp