Pop Up Gallery Hoorn exposeert collectief Kunstgreep

HOORN – In het Hoornse cultuurweekend van 7 en 8 september exposeert collectief Kunstgreep in pop-up gallery, Grote Oost 71 in Hoorn.

 Kunstgreep bestaat uit een aantal enthousiaste kunstenaars die elkaar gevonden hebben in de passie voor het uitoefenen van schilder- en fotografiekunst.

Na een min of meer toevallige ontmoeting enkele maanden geleden, werd het idee opgevat om gezamenlijk te exposeren. Hiermee bieden de kunstenaars een aantrekkelijke gevarieerde expositie waarbij bezoekers kennis maken met diverse kunstwerken. De samenstelling van collectief Kunstgreep wisselt per expositie, ditmaal bundelen Dennis A-tjak, Jan Willem Bijl, Marie-Louise Dam (allen uit Hoorn) en Hans Kaijer (Schermerhorn) hun krachten.

In deze expositie stelt Dennis onder meer zijn grote bloemenfoto’s tentoon met de perfectie en compositie van schilderijen. Hij is bekend van de recente tentoonstelling Indische Pracht in het West-Fries museum. Jan Willem schildert met acrylverf op papier in een losse schilderstijl die veel zeggingskracht toont. Naast stillevens en landschappen gaat hij ook het abstracte werk niet uit de weg. MarieLouise laat in haar olieverfschilderijen een romantische wereld zien waarin lichtinval belangrijk is. Ze schildert regelmatig portretten in opdracht maar laat in Hoorn landschappen uit haar omgeving zien. Hans tenslotte komt met vlot geschilderde werken. Zijn schilderijen van weidse landschappen die deels geïnspireerd zijn op West-Friesland, hebben veel vaart en ritme.

De expositie van Kunstgreep wordt beide dagen gehouden van 10.00 tot 18.00 uur. De tentoonstelling wordt zondag vanaf 16.00 uur afgesloten met een muzikale omlijsting door gitariste Marli Trigallez.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.