WF Nieuws

Lincoln heeft toch geen Hoornse voorouders

HOORN – Over een mogelijke relatie tussen de Amerikaanse president Abraham Lincoln en Hoorn zijn inmiddels ook in de Verenigde Staten aangekomen. Vanmorgen heeft het Westfries Archief  een reactie van de overzijde van de Atlantische Oceaan, van mevrouw Regina Rabatin Haring. Zij is heel stellig: de “Herring” in de familie Lincoln is niet verwant aan zeventiende-eeuwse Hoornse emigrant naar “Nieuw Nederland”.

Deze Jan Pietersz. Haring is namelijk niet te koppelen aan Bathsheba Herring, de grootmoeder van Abraham Lincoln. Voor de bewijsvoering verwijst zij naar haar website www.dutchdoorgenealogy.com.

Mevrouw Rabatin Haring besluit haar reactie aan het Westfries Archief als volgt: “Thank you so much for discovering the father of the immigrant ancestor of our family, Jan Pieterse Haring. It is more than we could have hoped for!”

Tips?

Reageer op dit onderwerp