WF Nieuws

© DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Knoflooktomatensaus met sperziebonen

Knoflooktomatensaus met sperziebonen

Wat eten wij vandaag: Knoflooktomatensaus met sperziebonen Wat eten wij vandaag: Knoflooktomatensaus met sperziebonen Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 600 g sperziebonen, afgehaald
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zoete ui
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak rauwe garnaal ontdooid
  • 20 g verse basilicum
  • tabasco

Instructies

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet af.
  3. Halveer de sperziebonen.
  4. Kook ze in ruim kokend water in ca. 7 minuten beetgaar.
  5. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  6. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  7. Prak de tomaten uit blik met een vork fijner.
  8. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de ui en knoflook 5 minuten op een laag vuur.
  9. Voeg de garnalen toe en roerbak 3 minuten mee op hoog vuur.
  10. Voeg de geprakte tomaten (met het sap uit blik) toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Roer de bonen erdoor en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat druppels tabasco.
  12. Warm goed door.
  13. Haal de blaadjes los van de takjes basilicum, scheur de grote blaadjes wat kleiner.
  14. Verdeel de macaroni over 4 diepe borden, schep de sperziebonen-garnalensaus erover en bestrooi met wat basilicum.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp