WF Nieuws

Foto (f)luisterboot Wilskracht: Toos Brink
Foto (f)luisterboot Wilskracht: Toos Brink

Aantrekkelijke vaarroute Rustenburg-Verlaat

WESTFRIESLAND – Het is mooi varen door het prachtige Westfriese landschap. De vaarroute Rustenburg-Verlaat loopt door ringvaarten en sloten, langs oude polders als de Heerhugowaard, Berkmeer, de Lagehoek en de Schermer.

Langedijk, waar het rijk der duizend eilanden aan de andere kant van de dijk verscholen ligt, is zeker een bezoekje waard. Het Stadshart van Heerhugowaard is dichtbij. Bij het plaatsje Rustenburg vaart u door de 100 jaar oude sluis die door vrijwilligers bediend wordt; een unieke ervaring. En doe tijdens de vaartocht ook eens het haventje van Spanbroek/Opmeer aan, waar u bij de boothelling de tocht ook kunt starten.

Kijk voor meer informatie op https://www.sloepennetwerk.nl/sloepenroutes/rondje-rustenburg-verlaat.

Folder

De vaaarfolder Rustenburg-Verlaat is verkrijgbaar bij het Recreatieschap Westfriesland en bij restaurant de Gouden Karpermuseum de Broeker VeilingPoldermuseum HeerhugowaardRecreatiehaven Broekhorn en B&B Het Winterkoninkje.

Openingstijden sluis bij Rustenburg

De sluis bij Rustenburg wordt doordeweeks tot 1 oktober bediend door vrijwilligers en in de weekenden tot 15 oktober.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp