WF Nieuws

Foto: Barend Hoekstra

Woodstock700, Hoogkarspel in teken van de ‘flowerpowerperiode’

HOOGKARSPEL – In het kader van de activiteiten rondom Hoogkarspel 700 jaar , organiseert Stichting The Challenge op zaterdag 24 Augustus 2019 een spetterend muziek festival op de ijsbaan aan de Sluisweg te Hoogkarspel. Centraal op dit festival staat de muziek uit 1969 en dan met name de muziek van het legendarische Woodstock Festival wat werd gehouden van 15-18 Augustus 1969.

Het jaar 1969 stond in het teken van een groot aantal maatschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de oorlog in Vietnam, Flower Power, de Sexuele Revolutie, de landing van Apollo 11 op de maan en bij ons in Nederland het studenten protest (met o.a. de bezetting van het Maagdenhuis), de Provo’s, Dolle Mina’s  en het verblijf van John Lennon en Yoko Ono in het Amsterdam Hilton hotel.

Deze ontwikkelingen waren dankbare inspiratie bronnen voor diverse muzikanten uit diverse muziekstromen. Het Woodstock Festival was dan ook een logische uitlaatklep voor hen.

Het festival terrein is vanaf 14:00 geopend en we beginnen rond 15.00; We eindigen naar verwachting omstreeks 23:00.

Er zijn diverse soorten eten en drinken te verkrijgen op het festivalterrein.

De dress-code is uiteraard Flower Power. Kaarten zijn € 15,–. Vrienden van Hoogkarspel betalen € 12,50.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp