Jasper Panis uit Hoogwoud naar het WK Worldskills in Rusland

HOOGWOUD – De 20-jarige Jasper Panis uit Hoogwoud mag namens Nederland naar het WK Worldskills in Kazan in Rusland. Hij is kok en heeft zich na een lange serie van voorrondes geplaatst. Nog één keer maakt hij alle gerechten klaar en komt zijn docent een laatste oordeel vellen.

“Ik wil in ieder geval in de top-20 eindigen”, zegt Jasper vol goede moed. “Het klinkt misschien wat ‘weinig’, maar het is écht onwijs moeilijk om goed te scoren op het WK.” Aan het WK doen ruim veertig landen mee. Verspreid over vier dagen moet Jasper een viergangendiner maken. Van te voren krijgt hij slechts de helft van de ingrediënten te horen die hij mag gebruiken.

Voorrondes
In oktober vorig jaar spoorde docent Theo van Rensch hem aan om aan wedstrijden mee te doen. Jasper zit nu in het laatste jaar van de sterklas, een speciale koksopleiding van het ROC in Amsterdam. Naast zijn studie werkt hij bij restaurant Bord’eau waar hij ook zijn ‘trainingen’ voor het WK houdt.

Kijk hier naar het interview dat NH Nieuws met Jasper had.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.