WF Nieuws

VVD Stede Broec wil uitleg college over invoering toeristen- en forensenbelasting

STEDE BROEC – Het water staat de gemeente Stede Broec tot aan de lippen, mogelijk gaat de OZB met 30% omhoog om gaten te dempen, maar ook de tarieven van de toeristen- en forensenbelasting is een discussie-onderwerp bij de politiek in Stede Broec.

Martien Krijger van de VVD-fractie schrijft in een brief aan het college van Stede Broec: ,,De VVD heeft meerdere malen gehamerd op meer inzichten in de kosten en baten van deze voornemende belastingen. Het college gaf daarop aan dat het college met de raad in het najaar in gesprek gaat over deze belastingen. Uit de raadsbrief blijkt dit echter niet. Hoe neemt het college de raad mee in het bepalen van de hoogte van de
tarieven?

Krijger zegt dat er nog steeds geen duidelijkheid is in de kosten en baten en dat het college eerst eens moet komen met wat de kosten zijn en de baten voor zij met voorstellen gaat komen. Martien Krijger zegt dat het college nu aannames doet over de opbrengsten van de belasting zonder erbij te vermelden waar deze aannames op zijn gebaseerd.

Krijger wil van het college weten hoe zij aan deze bedragen komt en heeft 30 dagen de tijd om te reageren

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp