WF Nieuws

© KNRM

KNRM: Zeilboot met lijn in de schroef

MEDEMBLIK/ANDIJK – Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een zeilboot met een lijn in de schroef. De zeilboot wordt door reddingboot Bernardine naar Enkhuizen gebracht.

Tegen 13.00 uur worden de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk gealarmeerd voor een zeilboot met een lijn in de schroef. De zeilboot bevindt zich ergens tussen Andijk en Enkhuizen. De precieze positie is onbekend en na enkele zoekslagen rond de sport D boei, wordt deze gevonden ten zuidwesten van de boei.

Ter plaatse worden twee opstappers overgezet. Wanneer blijkt dat de twee opvarenden en een hond het verder goed maken wordt al zeilend koers gezet richting Enkhuizen. Voor de haven wordt de zeilboot langszij reddingboot Bernardine vastgemaakt en afgemeerd in de haven. De gegevens worden opgenomen waarna de reddingboot weer terug naar het reddingsstation kan.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp