WF Nieuws

© Inter Visual Studio / JD Shoots

Nog geen duidelijkheid over identiteit drenkeling Hoorn

HOORN – De drenkeling die zondagmiddag werd gevonden in de gracht langs de Vollerswaal in Hoorn is tot nu toe een nog onbekende persoon al spreken omstanders dat het zou gaan om een vrouw van hogere leeftijd.

Passanten zagen zondagmiddag iets drijven in de haven en vertrouwden dit niet waarna zij direct 112 belden. De hulpdiensten werden direct groot opgeschaald om de drenkeling uit het water te kunnen halen. Hierbij werd gebruikgemaakt van duikers van de brandweer. Ook werd de hulp van een forensisch expert ingeschakeld om niets uit te sluiten.

Een buurtbewoner leende zijn boot uit aan de hulpdiensten om zo bij het stoffelijk overschot te kunnen komen.

Ramptoeristen

Bewoners van de Vollerswaal waren niet blji met de vele ramptoeristen die naar de reddingsoperatie kwamen kijken. Zo vertelde 1 omwonende aan de redactie dat het toch belachelijk is dat ouders hun kleine kinderen meenemen om te kijken hoe de hulpdiensten het lijk uit het water halen wat goed te zien was voor de ramptoeristen.

Ondanks dat de brandweer schermen had geplaatst bleek het nog wel mogelijk te zijn om vanaf de brug naar de reddingsoperatie te kijken.

Tips?Reageer op dit onderwerp