Medemblik zegt mee te willen werken aan hondenspeelplaats

MEDEMBLIK – Het heeft even geduurd maar het hoge woord is er dan toch eindelijk uit, de gemeente Medemblik zegt te hebben toegezegd mee te werken aan de realisatie van een honden
ontmoetingsplaats in Wervershoof, dit samen met de hondenbezitters.

Helaas viel de gekozen locatie bij het Kagerbos slecht bij de omwonenden die fel tegen de komst van de hondenspeelplaats. Om toch een hondenspeelplaats te kunnen maken werd contact gezocht met het Recreatieschap die heeft toegezegd om mee te werken aan de realisatie van een hondenspeelplaats op de Vooroever bij Andijk, maar dit project heeft volgens de gemeente Medemblik vertraging opgelopen vanwege de heroverweging ontwikkeling IJsselmeerkust.

De gemeente Medemblik denkt dat pas op zijn vroegst nu medio 2020 een hondenspeelplaats op het Vooroever bij Andijk kan worden gerealiseerd. Het Recreatieschap is de uitvoerder van deze plannen.

Lokale draagkracht

De gemeente Medemblik is er zich van bewust dat er vraag is naar hondenspeelplaatsen maar zegt er bij dat een dergelijke voorziening veel tijd en inspanning kost en dat lang niet alle locaties geschikt zijn voor een hondenspeelplaats en dat ook de omwonenden akkoord moeten gaan.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.