Weerbericht Westfriesland: wederom tropisch hete dag

WESTFRIESLAND – Het onweer van afgelopen nacht bracht niet de verkoeling waarop was gehoopt zodat we de dag beginnen met een zeer hoge temperatuur voor 26 juli.

De temperatuur daalde vannacht niet verder dan tot een graad of 23 á 24, wat normaal de temperaturen overdag zijn, die loopt in de middag op naar 34 lokaal kan 35 graden mogelijk zijn. De wind waait uit het oosten en is overwegend matig van kracht. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur tot net onder de 20 graden.

Het weekend is een overgangsweekend naar een wat meer normalere weertype voor deze tijd van het jaar. Zaterdag overdag een temperatuur van rond de 27 graden, in de middag neemt de kans op lokaal een buitje toe, maar heel veel regen gaat er niet vallen. De wind draait wat meer naar het zuidoosten en blijft overwegend matig van kracht.

Zondag is het wisselend bewolkt met veel ruimte voor de zon en een middagtemperatuur van rond de 26 graden. De wind is gedraaid naar noordoost en is matig van kracht. In de nacht naar maandag draait de wind verder door naar het westen/zuidwesten en voert een stuk frissere lucht met zich mee, de nachttemperatuur daalt naar rond de 17 graden.

Vanaf maandag overdag temperaturen rond de 22 graden overdag en in de nachten rond de 16 graden, vanaf dinsdag toenemende kans op een bui.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.