WF Nieuws

Foto aangeleverd

Tycho Mast gehuldigd voor winnen Diabetescup

STEDE BROEC – Tycho Mast (14 jaar) uit Stede Broec heeft op 29 juni met het Noord-Hollandse voetbalteam de strijd om de Diabetescup gewonnen. Tycho voetbalt bij de Zouaven in de 015-1 selectie. Sinds mei 2017 is bij hem Diabetes type 1 geconstateerd dus dat is op zich al een hele prestatie!

Selectie voor Diabetescup
In april 2019 is Tycho tijdens een selectiedag in onze provincie geselecteerd om tijdens de finaledag Noord-Holland te vertegenwoordigen tijdens de Bas van der Goor Diabetescup – NK voetbal 2019.

In het tropische Zwolle streden zaterdag 29 juni 12 provincies om deze DiabetesCup. Er werd gestreden, gelachen, gezweet, geklapt en gejuicht en na een spannende poulefase en kruisfinales namen uiteindelijk de teams uit Noord-Holland en Noord-Brabant het tegen elkaar op in de finale, die het Noord-Hollands team overtuigend wist te winnen met 2:0!

Tycho heeft hiermee laten zien wat er mogelijk is met diabetes! Wethouder Slagter heeft Tycho hiervoor woensdag 17 juli in het zonnetje gezet en wenste hem heel veel succes met het vervolg van zijn voetbalcarrière.

Meer informatie over de diabetescup
https://www.bvdgf.org/actie/evenementen/diabetescup/

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp