WF Nieuws

Ted Friethoff (links) ondertekend samen met Dirk Dekema van het Westfries Archief de auteursrechtovereenkomst (Foto: Nancy Holderbeke)

Ted Friethoff draagt collectie beelden over

OPMEER – Op donderdag 4 juli heeft Ted Friethoff zijn digitale fotocollectie van de gemeente Opmeer overgedragen aan het Westfries Archief.

Tijdens een informele bijeenkomst ondertekende hij ook een auteursrecht-overeenkomst om het gebruik van de foto’s te regelen.

Burgemeester Nijpels hield een kort woordje, waarin hij aangaf dat het belangrijk is dat ook particuliere collecties voor het nageslacht bewaard blijven.

Foto’s van talloze activiteiten

Op de foto’s zijn talloze activiteiten in Aartswoud, Gouwe, Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek, Wadway, De Weere en Zandwerven vastgelegd over de periode 2005-2017. De collectie telt ruim 69.000 beelden. Beelden die zonder beperkingen online geplaatst kunnen worden, worden op termijn op de website van het Westfries Archief gepubliceerd en mogen dan vrij gebruikt worden. Door ze op een goede manier te conserveren blijven de beelden beschikbaar voor toekomstige generaties.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp