WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: bewolkt en fris

WESTFRIESLAND – Het is nog even doorbijten wat de temperatuur betreft, verbetering zit er aan te komen, maar voor vandaag en morgen is het nog te koud voor de tijd van het jaar.

Ons weer wordt nog steeds beïnvloed door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden en deze wil van geen Brexit weten met als resultaat dat het vandaag wederom overwegend bewolkt is en met een middagtemperatuur van rond de 17 graden is het ruim 4 graden onder normaal voor de tijd van het jaar. Uit de aanwezige bewolking kan lokaal nog wat motregen gaan vallen maar echt grote hoeveelheden zullen dit niet zijn. De wind is matig van kracht en waait uit het noorden/noordwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 13 graden.

Dinsdag begint aanvankelijk nog met veel bewolking maar in de loop van de dag breekt de bewolking en krijgen wij de zon te zien, de middagtemperatuur loopt dan ook op naar 19 graden bij een naar het noorden draaiende wind.

Na dinsdag gaat de wind draaien naar het oosten/zuidoosten en voert warmere lucht met zich mee en gaan de middagtemperaturen zich weer op een normaal niveau bewegen, 21 tot 23 graden. Wel is er nog bewolking aanwezig en vanaf vrijdag neemt daarom dan ook de kans op een (onweers)bui toe, vooral zaterdag is de kans op een onweersbui het grootste.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp