WF Nieuws

Foto aangeleverd

Wethouder Nico Slagter (Stede Broec) van is blij voor GTS. ‘De club is nu gered’

GROOTEBROEK – De gemeente Stede Broec heeft de hal gekocht waar gymnastiek- en turnvereniging Stede Broec (GTS) al jaren gym- en turnlessen geeft. Met deze aankoop redt de gemeente het voortbestaan van de club. 

GTS gebruikt nu een omgebouwde bedrijfshal op het bedrijventerrein aan de Bedrijfsweg in Grootebroek. Na het opzeggen van de huur door de eigenaar van de hal moet de club op zoek naar een nieuwe turnhal. Het bestuur van GTS riep de hulp in van de gemeente en gaf aan dat de vereniging zonder eigen turnhal niet kan blijven bestaan. Volgens de club is voor het huidige aanbod van wedstrijdturnen en de breedtesportactiviteiten zoals ouder-kindgym, seniorengym, conditietraining en freerunning een permanente turnhal nodig.

Motie gemeenteraad

Het college van B&W stelde de gemeenteraad voor de club te helpen door de vrije uren in andere gymzalen aan te bieden. De gemeenteraad gaf het college in een motie de opdracht om toch nog eens de aankoop van de hal te onderzoeken en samen met GTS te kijken naar de beschikbare uren in de gymzalen.

Nieuwe situatie

Bij de turnhal hoort ook een bedijfswoning. IInmiddels is er een potentiële koper voor deze woning die graag een bedrijf wil vestigen in de garage naast de woning. Hierdoor is het mogelijk het huis als bedrijfswoning te verkopen. En dat mag volgens de regels die gelden voor dit gebied. Wethouder Slagter: “Omdat er nu een koper is voor de woning is het financiële risico voor de gemeente verkleind.”

Maar Stede Broec moet ook flink bezuinigen. Bij het nemen van een besluit over de aankoop had de gemeente daarom te maken met een moeilijk afweging van alle financiële risico’s. Uiteindelijk besloot de gemeenteraad op 11 juli om zowel de turnhal als de woning te kopen. De voorwaarden zijn vrijdag 12 juli met GTS besproken. De gemeente gaat nu met de potentiële koper onderhandelen over de verkoop van de woning.

GTS gered

Wethouder Nico Slagter is blij voor GTS. “De club is nu gered. De bijna 400 leden kunnen na de zomervakantie blijven gymmen en turnen in Stede Broec. Het voortbestaan van GTS heeft bij ons altijd voorop gestaan. Gelukkig hebben we daarvoor nu een oplossing gevonden.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp