WF Nieuws

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Westfriesland: Lokale bui, in de middag ook zon

WESTFRIESLAND – Na dag van vrijdag waarbij de extremen in het weer werden opgezocht, onweer, lokaal bakken met regen, en zelfs in Westfriesland een tweetal windhozen waarvan 1 bijna de grond raakte ter hoogte van Bovenkarspel, gaan nu weer in een wat rustiger vaarwater komen.

De dag start met nog redelijk wat bewolking waaruit lokaal ook nog een enkel spatje regen kan gaan vallen. Maar niet wat de temperatuur betreft, die blijft dit weekend ver achter bij normaal, zo zal het vanmiddag niet warmer worden dan 18, lokaal mogelijk nog 19 graden. De wind waait uit het noorden/noordwesten en is matig van kracht, en juist deze wind neemt frisse lucht van boven de Oceaan met zich mee naar onze regio. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar een graad of 13.

Tekst loopt door onder de animatie

Zondag is het met 17 graden nog iets frisser dan vandaag, en ook dan overheerst de bewolking en zien we maar sporadisch de zon even schijnen. De wind waait nog steeds uit het noorden/noordwesten en blijft overwegend matig van kracht.

Na het weekend is het nog t/m dinsdag behelpen met de temperatuur, overdag rond de 17 graden en in de nachten rond de 13 graden. De bewolking speelt de hoofdrol en de zon zal maar zo nu en dan te voorschijn komen. De wind blijft uit het noorden/noordwesten waaien en voert frisse bewolkte lucht met zich mee.

Na dinsdag gaat het weerbeeld dan eindelijk weer de positieve kant op, de wind draait naar het zuiden/zuidoosten en voert warme lucht met zich mee, de temperatuur gaat ook direct een stuk omhoog richting de 21 á 22 graden, de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar. Ook zullen wij dan de zon meer te zien gaan krijgen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp