57e ronde van Hoogkarspel is ook direct de laatste..

HOOGKARSPEL – In de 57e en tevens laatste Ronde van Hoogkarspel georganiseerd door de IJsclub gingen een 25 tal dames van start onder hen ook de winnaar van vorig jaar Tessa neefjes, die 14 dagen terug nog achter de derny’s reed in Venhuizen bij de mannen.

De dames maakte er een leuke koers van en er werd attractief gereden. In begin al diverse ontsnappingen. Jammer was het met betrekking tot een enkeling van de organisatie die ons het werk probeerde moeilijk te maken.

Na een enkele plaagstoot kwam na een tiental ronden een serieuze ontsnapping tot stand een kopgroep van 5 dames Hanneke Mulder, Ester van Leeuwe, Gina Hofland en Eva Bijwaard. Bijzonder in deze groep was Britt Teunissen. Het zusje van de geletruidrager in de Tour de France; Mike Teunissen. Zij beschikte ook over enige sprintcapaciteiten.

Ploeggenoten van Eva Bijwaard, Tessa Neefjes had de slag gemist. “Als ik weg probeerde te komen, kreeg ik elke keer iemand mee en zodoende kon ik geen gat slaan”, zei ze tegen ons na afloop. En ondanks enige verwoede pogingen, kwam ze enige rondes te kort en finishte als 6e. Net voor Verena Batenburg die 7e werd. In een enerverende sprint werd Eva Bijwaard 1e net voor Hanneke Mulder en Britt Teunissen, die derde werd.

Redding in zicht

Vandaag is bekend geworden dat wielervereniging West-Frisia de ronde voortaan wil gaan organsieren, meldt het NHD, dit geldt ook voor de wielerrondes van Werveshoof, Enkhuizen en Bovenkarspel.

,,In deze regio is het qua wielerrondes nog goed voor elkaar’’, zegt bestuurslid Tino Haakman van de Enkhuizer wielervereniging tegen het NHD. ,,Dit mag niet verloren gaan. Eind van dit seizoen gaan wij hier bij de club voor bij elkaar zitten.’’

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.