Oud-hoofdredacteur Willem Smitt onder grote belangstelling begraven

HEM – Willem Smitt is vandaag onder grote belangstelling begraven In Hem. Smitt, oud-hoofdredacteur van o.a. het weekblad “Privé”, leefde de laatste jaren van zijn leven in afzondering. “Af en toe haalde hij nog wel eens een visje op de donderdag”, vertelde zijn overbuurman. “Hij werd dan in een rolstoel naar de viskar gereden”.

Smitt wordt bijgezet in het graf van zijn jong overleden vrouw Ellen. Willem Smitt zijn specialiteit in Privé was het Nederlandse Koningshuis. Hij heeft veel verhalen geschreven over prins Bernhard en oud-Koningin Juliana. Smitt heeft zich ingezet om het circus levend te houden in Nederland. De circuswagens werden in de winter vaak gestald bij het bollenbedrijf van Jan Langedijk in Hem.

Ook was hij erg actief bij de Hemschool, die nu wordt afgebroken. Het boek over deze school werd door Willem Smitt geschreven. Op verjaardagen had hij bijna altijd zijn gitaar mee en zijn limericks waren prachtig.

Omdat een onderbeen was afgezet door zijn ziekte, was hij niet meer zo mobiel. Voor zijn woning, een oude stolpboerderij te Hem, werd hij door 6 dragers naar het graf gedragen onder het gelui van de kerkklok van Hem.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.