WF Nieuws

Foto: Wijkagent Mark Weg

Dode bij woningbrand Hoorn

HOORN – Bij de brand in een woning aan de Luifel in Hoorn is vrijdagavond 1 dodelijk slachtoffer gevallen. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand maar wist hij al snel onder controle te krijgen.

Tijdens het blussen ging de brandweer er al vanuit dat er mogelijk 1 of meerdere slachtoffers in het huis aanwezig konden zijn daarom werd ook de hulp van de traumahelikopter ingeroepen.

Dit bleek niet het geval te zijn, er werd wel helaas 1 persoon gevonden die de felle maar korte brand niet heeft overleefd.  De politie onderzoekt samen met de brandweer de oorzaak van de brand en of er sprake is van opzet of dat het een ongeval is geweest.

De man was geen onbekende in de buurt en buren hadden al vaker aan de bel getrokken omdat de man niet voor zichzelf kon zorgen en hulp nodig had maar dit telkens weigerde. De politie was er ook kind aan huis vertelde 1 van de buren aan het NHD waardoor opzet niet wordt uitgesloten als oorzaak van de brand.
Reageer op dit onderwerp