
Ingrediënten
- 0,5 teentje knoflook, geperst
- 6 eetl. olijfolie
- 250 g cherry-/kerstomaatjes
- 2 eetl. mosterd
- 2 eetl. appelazijn
- 1 eetl. honing
- 1 blik linzen, uitgelekt
- 1 avocado, in dunne plakken
- 75 g rucola
- 1 handje basilicum, blaadjes gescheurd
- 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
- 1 bol buffelmozzarella, gescheurd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Leg de tomaatjes op de bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bak circa 12 minuten in de oven.
- Klop intussen een dressing van de mosterd, azijn, honing en de rest van de olijfolie.
- Meng in een grote schaal de linzen, avocado, rucola, basilicum en ui. Roer de dressing erdoor.
- Leg de gepofte tomaatjes erop en verdeel de mozzarella erover.
Note!
Lekker met een stukje kip
Reageer op dit onderwerp