Zesde startrij voor Rob Hartog na sterke trainingen in Misano

ABBEKERK – Team Hartog – Against Cancer bouwde een goed gevoel en het verschil naar de kop was dit seizoen nog niet zo klein. Hartog kwalificeerde zich als achttiende en heeft alle kansen om in de race voor WK-punten te vechten.

Het doel van Rob Hartog was om de goede flow in Misano terug te vinden en na afloop van de eerste trainingsdag kon het team stellen dat de coureur uit Abbekerk daarin geslaagd was. Hartog wist een goed ritme op te bouwen in de eerste vrije training, wat hij vervolgens wist door te trekken naar de tweede vrije training. Het gripniveau was laag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, maar Hartog leek daar goed mee om te kunnen gaan. In de tweede vrije training noteerde de Kawasaki-coureur een veertiende tijd. Daarnaast stonden er ook nog een aantal Italiaanse wildcardrijders voor Hartog, waardoor hij van de vaste rijders rond de tiende plaats was geëindigd. Het was tevens lang geleden dat het gat naar de kop zo klein (1,4 seconde) was, waardoor Team Hartog – Against Cancer kon spreken van de beste trainingsdag tot nu toe van het seizoen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Erik de Ruijter

Hartog wist het goede gevoel door te trekken tijdens de tweede trainingsdag in Italië. In de derde vrije training van zaterdagmorgen was de baan nat en wist Hartog een nette negende tijd op de klokken te brengen. Tijdens de Superpole was het droog. Hartog bewaarde zijn snelste ronde voor het laatst en hij wist zijn tijd van vrijdag met zes tienden te verbeteren. De ronde was niet foutloos, waardoor de coureur uit Abbekerk achteraf het gevoel had dat er nog iets meer in had gezeten. Hartog mag zondag vanaf de achttiende positie op de zesde startrij de wedstrijd aanvangen. De race wordt zondag om 12:15 uur live uitgezonden op Eurosport 1.

Commentaar Rob: ‘We hadden een veel betere start dan tijdens de voorgaande evenementen. Het gevoel was gelijk goed en het gat naar de kop was dit seizoen nog niet zo klein. De negende tijd op de natte baan in FP3 was lekker en ook de kwalificatie ging het niet verkeerd. In de laatste ronde, wat wel mijn snelste ronde was, maakte ik nog een paar foutjes wat mij twee tienden en drie plaatsen kostte. Maar overall mogen we niet klagen en ik zit weer in een beter ritme. Ik denk dat er vanaf de achttiende plek van alles mogelijk is in de race!

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.