Twisk krijgt een nieuw (oud) museum: ‘Twiscamuseum’ gaat weer open

TWISK – Na zo’n 20 jaar op de Karckezolder te hebben gezeten hield het daar op door de verkoop van de Ned. Herv. Kerk en moest Twisca uitkijken naar een nieuwe locatie. De nieuwe locatie in het voormalige Gemeente huis van Twisk aan de Dorpsweg 87 wordt op 7 juli a.s.geopend. Het is een van de mooiste plekjes in het schilderachtige  Twisk t/o het Coenplein met veel parkeerruimte en voor het gebouw een leuk terras.

In het museum zal een deel van de archeologische verzameling te zien zijn die in Twisk is opgegraven vanuit oude askuilen en vele oude muntjes alles gevonden in Twisk. Daarnaast kunt u een beeld krijgen van het boerenleven van vroeger met oude gebruiksvoorwerpen en foto’s wat alles opgesteld staat in de oude raadzaal.

Het museum, is uitgezonder15 september, elke zondag geopend van 13.30 tot 17.00 u. in de maanden juli, augustus en september en op afspraak.

Ook op de Open Monumentendag op zaterdag 14 september is iedereen natuurlijk van harte welkom.

Alles is te zien aan de dorpsweg 87 van 13.30 u. tot17.00 u.  De entree is 3 euro incl. koffie of thee. Geopend vanaf 7 juli t/m 29 september 2019

Voor verdere info www.twisca.nl

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.