Westfriesland wil betere bereikbaarheid vanuit Amsterdam

WESTFRIESLAND – Het Rijk en de regio zijn het eens geworden over de maatregelen die de bereikbaarheid tussen Westfriesland en Amsterdam te verbeteren.

Belangrijkste nieuws is het plan om op de A7 tussen Hoorn-Noord (N23) en de afslag Avenhorn in beide richtingen een extra spitsstrook aan te leggen.

Ook wordt in de plannen de A7 bij Purmerend uitgebreid naar 3 rijstroken. Knooppunt Zaandam wordt omgebouwd en de A8 tussen Zaandam en Coenplein wordt in beide richtingen uitgebreid naar 5 rijstroken.

De maatregelen gaan om verbeteringen op het wegennet, maar ook voor het fietsnetwerk en het openbaar vervoer. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met grote opgave in de regio voor woningbouw bij OV-knooppunten, waaronder in de Poort van Hoorn.

Informatiebijeenkomsten

In de eerste week van juli organiseert de projectgroep van Corridorstudie Amsterdam – Hoorn verschillende informatiebijeenkomsten. Hier geven zij informatie over het proces (besluitvorming en procedure), over de inhoud van de maatregelen en de effecten die deze maatregelen op verschillende thema’s, zoals natuur en milieu hebben. In Hoorn is een informatiebijeenkomst gepland op 4 juli, van 19.00 tot 21.00 uur in schouwburg Het Park.

Betrokken partijen

In de Corridorstudie Amsterdam – Hoorn werken het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Rijkswaterstaat, de Provincie Noord-Holland, de vervoerregio Amsterdam, het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, ProRail, NS en de gemeenten Amsterdam, Hoorn, Purmerend, Zaanstad, Beemster, Oostzaan, Wormerland en Edam-Volendam samen aan de bereikbaarheid van de regio Amsterdam – Hoorn.

Meer informatie is te vinden op www.corridoramsterdamhoorn.nl.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.