WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst

Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst

Wat eten wij vandaag: Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst Wat eten wij vandaag: Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 300 g varkenshaas, in dobbelstenen, voor de saté
  • 0,5 theel. kerriepoeder, voor de saté
  • 3 eetl. arachideolie of, voor de saté
  • 3 eetl. wokolie, voor de saté
  • 1 mango, geschild, in stukjes, voor de saus
  • 1 sinaasappel, geperst, voor de saus
  • 1 eetl. honing, voor de saus
  • 125 ml kookroom of, voor de saus
  • 125 ml kokosmelk, voor de saus
  • 1 eetl. verse munt, gehakt, voor de saus
  • 3 eetl. wokolie, voor de rijst
  • 200 g diepvriesdoperwten, voor de rijst
  • 300 g rijst, gekookt, voor de rijst
  • 200 g wortels, geraspt, voor de rijst

Instructies

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en de kerriepoeder en meng de olie erdoor.
  2. Rijg de vleesblokjes aan de spiesen.
  3. Verwarm voor de mangosaus de mangostukjes met het sinaasappelsap, de honing en de kookroom. Pureer de saus en schep de munt erdoor. Houd de saus warm zonder te koken.
  4. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de saté 8 minuten. Keer regelmatig om.
  5. Verhit intussen voor de gebakken rijst de olie in een wok.
  6. Giet heet water over de doperwten en laat goed uitlekken.
  7. Roerbak de rijst met doperwten en wortel 8 minuten. Serveer de rijst met de saté en de saus.

Note!

Benodigdheden: 3 spiesen of 3 satéprikkers

Reageer op dit onderwerp