FC Medemblik VR 1 terug naar de derde klasse

MEDEMBLIK – Het is de vrouwen van FC Medemblik niet gelukt om in de 2e klasse te blijven. In een enerverende finalewedstrijd in Oosthuizen was het SC Buitenveldert VR4 net iets sterker. Het werd uiteindelijk 5-7 voor de Amsterdamse vrouwen. FC Medemblik VR1 voetbalt nu volgend seizoen een trede lager in de 3e klasse.

Nadat vorige week de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Always Forward VR1 met 4-2 werd gewonnen was Buitenveldert VR4 in de finalewedstrijd van een duidelijk ander niveau. En toen na 15 seconden spelen de bal al in het FC Medemblik-doel lag (1-0) en Femke Hoogedijk al na 5 minuten geblesseerd moest uitvallen, leek het een uiterst vervelende middag te gaan worden. Hoe anders liep het. FC Medemblik herstelde verrassend snel van de vroege tegenslag en via doelpunten van Dehlya de Jager (2x) en Madelon Keet was de ruststand zowaar 3-2 in het voordeel van FC Medemblik VR1.

De tweede helft golfde het spel heen en weer en ontspon zich een mooie en spannende wedstrijd. Beide ploegen gingen door met doelpunten maken en door onder andere een benutte strafschop van Gabriella Stroet en een doelpunt van Eva Woudenberg bleef FC Medemblik VR1 gelijke tred houden met Buitenveldert. Vijf minuten voor tijd was de tussenstand nog 5-5 maar uiteindelijk trokken  de vrouwen uit Amsterdam toch aan het langste eind. Twee doelpunten betekende dat uiteindelijk de 7-5 op het scorebord stond.

Een uitstekende wedstrijd van FC Medemblik VR1 waarin het team er uiteindelijk vrede mee kan hebben dat het verloor van een iets beter Buitenveldert VR4. De wetenschap dat SC Buitenveldert een absoluut vrouwenvoetbalbolwerk is (volgend seizoen heeft het teams in de 2e, 1e en hoofdklasse) is daarbij een schrale troost.

Buitenveldert VR4 gaat dus promoveren naar de 2e klasse en FC Medemblik VR1 moet het volgend seizoen in de 3e klasse gaan proberen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.