WF Nieuws

NUON schrapt enorme zonneweide Oudendijk, teveel weerstand vanuit de politiek

OUDENDIJK – Met ruim 50.000 zonnepanelen moest de zonneweide achter Partycentrum La Mère Anne 1 van de grootste van Nederland gaan worden. Maar vanuit de politiek in Koggenland werd de weerstand tegen de komst van deze zonneweide groter en groter waarop NUON nu heeft besloten de plannen weer in de la te leggen.

De gemeenteraad van Koggenland had zich al uitgesproken tegen de komst van de zonneweide waarop vanuit NUON geen reactie meer is gekomen. De griffier van Koggenland zegt in een reactie dat de geweigerde vergunning ter inzage is gelegd maar bij de rechtbank is geen beroep aangetekend tegen de weigering om bij Oudendijk een zonneweide te realiseren.

Het NHD meldt dat  Koggenland vanuit NUON nog geen reactie heeft ontvangen. ,,Van officiële zijde hebben we overigens geen reactie ontvangen. Misschien vonden ze het bij nader inzien toch niet de moeite op zo’n relatief klein stukje grond een zonnepark te realiseren. Bovendien zijn er nog veel onzekerheden. Zo is bijvoorbeeld het Klimaatakkoord nog niet ondertekend. Evenmin is het duidelijk hoe het nieuwe college van de provincie erover denkt,” zegt wethouder Caroline van der Pol tegen het NHD.

Grootste punt om de vergunning te weigeren was het opofferen van landbouwgrond voor een zonneweide. De NUON heeft op vragen van het NHD nog geen reactie gegeven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp