WF Nieuws

Foto: Gemeente Heerhugowaard

97-jarige veteraan bij Veteranenavond Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD – John de Kok was verreweg de oudste op de veteranenavond die op 5 juni in het gemeentehuis werd gehouden. De heer De Kok wordt in juli 98 jaar.

Als onderofficier Administratie bij de Koninklijke Marine werkte hij in de Tweede Wereldoorlog in Engeland. De medaille rechts de militaire onderscheiding Orde en Vrede die hem door koningin Wilhelmina na de oorlog persoonlijk is opgespeld. De medaille links is de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto zit rechts zijn kleinzoon Thijs de Boer die zijn grootvader vergezelde. Die is 70 jaar jonger dan zijn opa.

Burgemeester Bert Blase had nieuws op de bijeenkomst: als het aan de gemeente Heerhugowaard ligt wordt veteranenavond voortaan jaarlijks gevierd in plaats van eens in de drie jaar zoals nu het geval is. ‘Zoals u   weet gaan we fuseren met de gemeente Langedijk. Daar hebben ze een jaarlijkse veteranenbijeenkomst. De fusie moet inwoners het beste van twee werelden opleveren. Ik ga met mijn collega in Langedijk overleggen of we volgend jaar al samen deze bijeenkomst kunnen organiseren. Ook al zijn we dan nog niet officieel gefuseerd.

De veteranenavond begon met een verhaal van Marcel Cuijpers over zijn uitzending naar Irak als  marechaussee. Kolonel Schmidt roemde de veteranen om het belangrijke werk dat zij op buitenlandse missies hebben verricht, waarvoor in Nederland achteraf niet altijd evenveel waardering voor was.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp