Rob Hartog vindt ritme terug op tweede dag in Jerez

ABBEKERK – Rob Hartog was niet tevreden na afloop van de eerste dag in Jerez, maar de coureur van Team Hartog – Against Cancer wist de kwalificatie met een beter gevoel af te sluiten. Hartog noteerde een negentiende tijd in de Superpole en vertrekt zondag vanaf de zevende startrij in Spanje.

Rob Hartog begon vrijdag aan de zesde ronde van het World Supersport kampioenschap in Jerez. De coureur van Team Hartog – Against Cancer kwam tot een negentiende tijd in de eerste vrije training. Qua positie was het niet verkeerd, maar het juiste ritme wist Hartog nog niet te vinden. Daar probeerde Hartog in de tweede training aan te werken, maar deze sessie liep niet zoals gehoopt. Hartog wist zijn tijd niet te verbeteren en zo eindigde hij de eerste dag in twintigste positie.

Wel wist Hartog een aantal punten waar hij kon verbeteren op de baan en hij wist dan ook een goede stap te maken in de derde vrije training van zaterdagmorgen. Hartog haalde ruim zeven tienden van zijn tijd af en verkleinde het gat naar de snelste rijders. In de Superpole kwalificatie waren de temperaturen nog verder gestegen. Hartog wist zijn tijd uit de ochtend nog weer iets te verbeteren, maar had zelf op iets meer gehoopt. De coureur uit Abbekerk eindigde de sessie als beste Nederlander met een negentiende tijd.

De race die zondagmiddag om 12:15 uur van start gaat wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

Commentaar Rob: ‘De tweede dag was een stuk beter dan de eerste. Het ritme en het gevoel is verbeterd. Na de goede tijdsverbetering in FP3, had ik in de kwalificatie gehoopt nog iets sneller te gaan. Ik had het gevoel dat het mogelijk was. We starten morgen vanaf plaats negentien; het is niet heel goed, maar ook niet heel slecht. We gaan ervoor om de lijn van vandaag door te trekken naar morgen. Ik denk als we een goed tempo kunnen rijden in de race, dat we zeker voor de punten mee kunnen doen.’

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.