WF Nieuws

Foto aangeleverd

Halve finale pokeren met 3 pokeraars uit Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD – De halve finales van het Open Nederlands Kampioenschap Poker staan voor de deur. Op vrijdag 14 juni is de eerste halve finale in Zuidoost- Nederland. De tweede halve finale vindt plaats op zaterdag 15 juni in Noordwest – Nederland. De week erna zijn er halve finales in Noordoost – Nederland en Zuidwest – Nederland. De halve finale van Noordoost – Nederland vindt plaats op zaterdag 22 juni en die van Zuidwest – Nederland op zondag 23 juni. In totaal strijden 350 pokerspelers om een plek in de landelijke finale.

Pokeraars uit Heerhugowaard maken kans op finaleplaats

Joost van der Blom, Pawel Lukasiak en Thijs Wentzel uit Heerhugowaard hebben zich via de voorrondes weten te plaatsen voor de halve finale in Blokker op 15 juni aanstaande. Als ze zich bij de beste 10% van de halve finales weten te spelen dan mogen zij zich op maken voor de grote finale in Ermelo.

350 spelers in halve finale

Van september tot begin juni konden pokerspelers bij ruim 140 voorrondes door heel Nederland zich plaatsen voor de landelijke finale. In totaal hebben meer dan 8.000 pokerspelers mee gedaan aan een pokertoernooi van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De spelers die zich net niet wisten te plaatsen voor de finale, kunnen zich via een halve finale plaatsen.  De halve finalisten konden zich inschrijven voor een halve finale bij hun in de buurt. De halve finales vinden plaats in Zuidoost-Nederland (Venray), Noordwest – Nederland (Blokker), Noordoost – Nederland (Olst) en Zuidwest – Nederland (Alblasserdam).

10% naar de finale

Per halve finale gaan de beste 10% door naar de finale. Als er bij een halve finale 100 spelers meedoen, plaatsen de beste 10 spelers zich voor de finale. Op dit moment hebben al 165 spelers zich rechtstreeks geplaats. Organisator Mathijs Jonkers zegt hierover het volgende: “De finale is een pokertoernooi die je als pokerliefhebber echt wil halen. De zaal wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en er is een echte TV-tafel. Thuisblijvers kunnen daardoor live meekijken en worden voorzien van deskundig commentaar. Ik verwacht dat het niveau tijdens de halve finales dan ook erg hoog ligt omdat iedereen zich via deze weg alsnog wil plaatsen. Bij de voorrondes zijn het deze spelers net niet gelukt om zich rechtstreeks te plaatsen.”

Halve finale in Blokker

  • Vrijdag 14 juni –Zuidoost – Nederland – Venray
  • Zaterdag 15 juni – Noordwest – Nederland – Blokker
  • Zaterdag 22 juni – Noordoost – Nederland – Olst
  • Zondag 23 juni – Zuidwest – Nederland – Alblasserdam

Na de halve finales hoeven de spelers niet lang te wachten voor ze de finale kunnen spelen. Op zaterdag 6 juli staat Hotel de Heerlickheijd te Ermelo in het teken van Poker. De uiteindelijke winnaar is de kampioen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp