WF Nieuws

ADOS moet vrezen voor degradatie na verlies tegen DWS

HOORN – De korfbalploeg van ADOS uit Hoorn heeft zichzelf in een lastig parket gemanoeuvreerd. Op eigen veld ging de ploeg van Pieter Schaap ten onder met 12-16 tegen DWS uit Kootwijkerbroek en ligt degradatie nu nadrukkelijk op de loer.

Ondanks de weersomstandigheden was de start van beide ploegen goed. Er werd met een redelijk tempo gepeeld en aanvallend zag het er ook goed uit. Toch moest het Hoornse ADOS even achter de feiten aanlopen toen DWS een 2-5 voorsprong in de wedstrijd nam maar mede door goed verdedigend spel van de Hoornaren werd dit hersteld tot de 6-5 ruststand.

Foto: Ferry Hoks

Na de pauze zakte het tempo een beetje uit de wedstrijd en verzuimde ADOS de kansen af te maken waardoor de tegenstander uit De Gelderse Vallei stilletjes aan een gat sloeg. Even leek het erop dat bij de tussenstand van 9-10 ADOS zich had hervonden maar mede door een matige arbitrage, waar beide ploegen veel last van hadden, kon ADOS niet doordrukken en verloor het op eigen veld met 12-16. Door dit verlies zijn de Hoornaren thans op de voorlaatste plaats in de ranglijst terug te vinden en zal het over twee weken in de laatste wedstrijd moeten winnen en dan hopen dat concurrent Woudenberg een uitglijder heeft om niet te degraderen naar de 3e klasse.

Na afloop sprak onze verslaggever allereerst met Chris Al, aanvoerder van het Hoornse ADOS en tot slot Pieter Schaap, oefenmeester van ADOS.

Over twee weken speelt ADOS de laatste competitie wedstrijd uit in Mijdrecht tegen Atlantis.

Tips?Reageer op dit onderwerp