Politie Hoorn met de dood bedreigd

HOORN – De politie Hoorn is vrijdagavond met man en macht uitgerukt na een tip dat in de Kersenboogerd in Hoorn een persoon met een vuurwapen een woning in zou zijn gelopen en even daarna op het balkon met dit vuurwapen stond te zwaaien en zelfs schietende bewegingen maakte.

De politie is direct daarom met zware kogelvrije vesten naar het bewuste huis gereden waar zij meerderen jongeren aantroffen voor de deur van de woning. 1 van de ze jongeren liep direct naar binnen en deed snel de deur dicht. De polite nam daarop direct maatregelen door de directe omgeving van de woning af te blokken en de aanwezige jongeren te fouilleren om te zien of deze een vuurwapen bij zich hadden. Dat dit niet zonder slag of stoot ging bleek al snel waardoor de agenten gepast geweld moesten gebruiken.

1 van de ouders van de jongens kwam naar buiten en vroeg aan de agente wat er aan de hand was waarop zij kreeg te horen dat zij op zoek waren naar een vuurwapen. De vrouw ging weer het huis in om even later met een nepvuurwapen weer naar buiten te komen.

Twee personen werden aangehouden omdat zij de aanwezige politie met de dood bedreigden, een derde persoon werd aangehouden omdat die aan het signalement voldeed van de persoon die met het vuurwapen stond te zwaaien.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.