Rasoplichter Niels Dudink weer voor de rechter

MEDEMBLIK/ALMELO – Rasoplichter Niels Dudink staat volgende week donderdag 6 juni om 10.30 uur weer eens voor de rechter om zich te verantwoorden voor wederom diverse strafbare feiten gepleegd in de periode dat hij ongrijpbaar was voor de politie. Wij blikken nog even terug en vooruit naar de aankomende rechtzaak.

Op 16 juni 2018 werd Niels Dudink door de Meervoudige Kamer van de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden wegens vele oplichtingszaken, een kleine opsomming:

  1. Op 7 december 2016 verkocht hij 2 kaartjes van Adelé aan zijn eigen nicht die samen met een vriendin naar haar concert zouden gaan, voor 200 euro. Deze kaarten bleken nooit te hebben bestaan.
  2. Op 7 maart 2016 ging Niels Dudink helemaal over de scheef door het huis die hij huurde maar omdat hij een betalingsachterstand had het huis moest verlaten, zelf ging verhuren voor 850 euro per maand.
  3. Ook verkocht Dudink via marktplaats 3 laptops aan een koper die hiervoor 435 euro betaalde maar de goederen nooit geleverd heeft gekregen. En heeft hij een scooter laten repareren bij een bedrijf in Hoorn en ook daar de rekening nooit betaald.
  4. Als laatste presteerde Niels Dudink het om een Volkswagen Golf van ruim 18.000 euro te kopen en op de dag van aflevering het stortingsbewijs te tonen aan de garagehouder waarna de auto op zijn naam werd gezet en hij wegreed.

Voor deze feiten werd Dudink in 2018 veroordeeld tot 4 maanden celstraf, maar verdween vrijwel direct van de radar, ondanks dat de politie panden in Medemblik in de gaten heeft gehouden bleek hij onvindbaar. Ondertussen bleek Niels Dudink zijn oplichtingspraktijken te hebben verplaatst naar Almelo waar hij een jonge vrouw oplichte. Gebruikmakend van diverse valse namen als: Franklin Spencer of Niels Slijkerman, wist hij met zielige verhalen en de verkoop van niet bestaande spullen geld bij elkaar te krijgen.

Lees ook: Tamara(30) is het zoveelste slachtoffer van oplichter Niels Dudink

We got him!!

Althans, ze hadden hem, de politie van Almelo arresteerde Niels Dudink maar door een communicatiefout wist de politie van Almelo niet dat hij op de opsporingslijst stond en werd na verhoor weer vrijgelaten, waarop hij direct de kuierlatten nam naar adres onbekend, dit tot grote woede van veel mensen in Almelo die hij heeft opgelicht.

Nu hebben ze hem echt te pakken

23 augustus 2018.. persbericht komt binnen op redactie@medemblikactueel.nl met daarin de tekst dat de politie van Maastricht de avond ervoor in Maastricht is aangehouden terwijl hij in de auto van de vrouw in Almelo zat.

De politie kon hem arresteren toen ‘Tamara’, niet haar echte naam,  een parkeerboete kreeg begaan in Maastricht. Zij belde direct de politie en die hebben hem maandagnacht kunnen aanhouden.

Dudink heeft twee weken rond gezworven in de omgeving van Maastricht en in die tussentijd tankte hij zonder te betalen, reed hij te snel en kreeg een parkeerboete.  De rekeningen van de onbetaalde tankbeurten kwamen bij zijn slachtoffer in de bus en ook de snelheidsboete kreeg zij op de mat.

Loze beloftes

Wij spraken met diverse slachtoffers van Niels Dudink en over de schade die zij hebben gehad van zijn oplichtingspraktijken. Zo vertelde 1 van zijn slachtoffers dat ze hem heel lang de kans heeft gegeven om zelfs in termijnen het geld wat hij haar schuldig is terug te betalen maar ook vertelde 1 van zijn slachtoffers dat hij hem het liefst aan de hoogste boom ziet bungelen na alles wat hij gedaan heeft.

Psychologisch onderzoek 

Tijdes de zitting in maart besloot de rechter van de rechtbank in Almelo dat Niels Dudink eerst een psychologisch onderzoek moest ondergaan voor hij zich definitief moet gaan verantwoorden voor zijn daden.

Onze rechtbankverslaggever zal live vanuit de rechtbank in Almelo via twitter verslag doen van deze rechtzaak. De zaak begint om 10.30 uur mits de zaak hiervoor niet uitloopt.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.