Benthe Kerkhoff pakt zilver tijdens het EK Inline-Skaten (Foto via skeelernieuws.nl)

Nederlands Kampioenschap Inline-skaten in Wervershoof en Medemblik, spektakel gegarandeerd

MEDEMBLIK/WERVERSHOOF – Tijdens het Hemelvaartsweekend van 30 mei tot en met 1 juni zal de gehele Nederlandse inline top strijden om de nationale titels. Op 30 en 31 mei zullen er verschillende afstanden worden verreden op de Sjoerd Huisman Piste te Wervershoof. De piste is vorig jaar geschikt gemaakt voor topsport door het aanbrengen van een coating en heeft een unieke uitstraling waarbij de kleurstelling geïnspireerd is op het Ijsselmeer. Er kunnen snelheden worden gehaald van dik in de 50km per uur, waarbij de piste zeer uitdagend is door de krappere bochten.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap (KPN NK Inline-Skaten) worden zowel de sprint- als lange afstandstitels verdeeld. Naast de nationale medailles en titels zijn er ook startplaatsen voor het Wereldkampioenschap en het Europees Kampioenschap te verdienen. Meerdere nationale toppers zullen daarom hun opwachting maken in Wervershoof en Medemblik. De bekende schaatsers Ronald en Michel Mulder (maar ook al jaren wereldtoppers op skeelers) zullen de strijd aangaan met regionaal talent Rick Schipper, die bij de landelijke wedstrijd op zijn thuisbaan dit jaar zelfs de regerende wereldkampioen en Europees kampioen versloeg op de 1000m!

Er zijn nog veel meer regionale talenten die mee zullen rijden om de prijzen, zoals Kay Schipper, Janno Botman, Jordy van Workum, Anna van den Bos, Bente Kerkhoff en nog veel meer Radboud rijders.

Niet alleen sportief een feest.

Naast dat er 3 dagen genoten kan worden van topsport, heeft de organisatie zich als doel gesteld het NK ook voor de sporter en publiek tot een feest te maken. Zo is er een warme maaltijdservice voor de sporters, maar ook een foodtruck voor het publiek. DJ Jacco Deen zal de sfeer er goed inbrengen en de sporters opzwepen tot hogere snelheden. Er komt een grote tribune aan de noordzijde van de baan zodat iedereen de wedstrijden goed kan volgen. Fanfare St.Cecilia Wervershoof zal spelen bij de opening van het NK door wethouder Joset Fit, en een grote groep jonge skaters (pupillen) zal meedoen met de openingsceremonie.

Voor het gehele NK is een livestream geregeld en er komt een groot ledscherm langs de baan. TV Noord-Holland en mogelijk de NOS komen langs voor een reportage. Er komt een kidsplein voor de jeugd met de volgende activiteiten: een springkussen, suikerspin kraam, schminken, kleurplaten, relaxen op zitzakken, en skate clinics.

Op donderdag is er een loterij met dank aan de winkeliers uit de omgeving en op vrijdag is er een meet and greet met Irene Schouten (tussen 13:30 en 15:30).

Op 1 juni zal het toernooi afgesloten worden met wegwedstrijden op de Skeelerbaan in Medemblik. Ook hier vinden de rijders een bijzonder parcours, met een snelle en brede baan, asymmetrische bochten en een kleine chicane. In Medemblik zal tevens de nieuwe kantine feestelijk worden geopend (ca 14:30). In een zeer kort tijdsbestek is door vele vrijwilligers en bedrijven een prachtige kantine neergezet, waar de organisatie bijzonder trots op is. Met financiële steun van oa Gemeente Medemblik, Rabobank en KNSB is dit mogelijk gemaakt. Ook is een crowdfund opgezet, bijdragen zijn nog steeds welkom.

In totaal hebben 41 rijders van de organiserende vereniging Radboud Inline-skating zich geplaatst voor het NK verdeeld over 4 leeftijdscategorieën vanaf 14 jaar tot senior. De voorbereidingen voor dit NK zijn al maanden geleden gestart en de rijders zijn er klaar voor om te laten zien wat ze kunnen. Wilt u ze helpen om nog beter te presteren? Kom dan langs om de spectaculaire wedstrijden te bekijken en uw regionale of nationale helden aan te moedigen van 30 mei tot 1 juni. Entree is gratis.

Meer informatie over het evenement en het dagprogramma kunt u vinden op www.nkinline.nl

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.