Enkhuizer Hans Beers loopt de Alpe d’HuZes.

ENKHUIZEN – Jaarlijks doen vele duizenden Nederlanders mee aan Alpe d’HuZes, het jaarlijkse fiets/step/wandelevenement waar de deelnemers proberen zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker en net zoals elk jaar gaat er ook een team van deelnemers uit Enkhuizen naar Frankijk om de ‘Nederlandse’ berg te bedwingen. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Één van die deelnemers is Hans Beers die voor het in 2018 kennismaakte met Alpe d’HuZes als lid van ‘Team Leef Elke Dag’ uit Enkhuizen en dit jaar eigenlijk alleen maar heen ging om zijn vrouw Loes te supporteren, zij gaat de berg op de step bedwingen, maar des te dichter Alpe d’Huzes naderde des te meer begon het weer te kriebelen bij Hans.

Hans Beers bedwong eerder al op de fiets de ‘berg’ . (Foto aangeleverd)

Hans zegt tegen WF Nieuws: ,,Mijn droom die ik heb is namelijk nog steeds niet behaald en daar wil ik met vele andere samen wel voor gaan om een wereld zonder kanker, een wereld waar niemand meer dood hoeft te gaan aan deze ziekte, te bewerkstellingen.

,,Weet je wat dacht ik, ik ga daar wel vrijwilligers werk doen en heb me daar dan ook meteen voor aangemeld. Maar hoe dichter de week nadert hoe meer die kriebels toch weer opspelen. ik wil… ik wil niet… ja ik wil toch, toch nog een keer de strijd aan met de berg, maar dit keer dan op de zussen dag. En in plaats van hem te fietsen zoals vorig jaar ga ik hem deze keer oplopen.. Ik heb mij dan toch als nog aangemeld, beter laat dan nooit zeg maar en zodoende zal ik woensdag 5 juni tijdens Alpe d’Huzes te voet deze berg gaan bewandelen.

Mijn droom die ik heb is namelijk nog steeds niet behaald en daar wil ik met vele andere samen wel voor gaan een wereld zonder kanker, een wereld waar niemand meer dood hoeft te gaan aan deze ziekte, of te wel zoveel mogelijk geld wordt inzamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Ik ga deze dag vele stappen zetten richting het einddoel boven aan de berg, en hoop daarmee weer net zoveel stappen te kunnen zetten in de richting van een kanker vrije wereld,” vertelt Hans verder.

Wil jij Hans Beers steunen? Ga dan naar https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/hansbeers en doneer wat je kan en wil missen en help zo samen met Hans en honderden anderen om kanker de wereld uit te helpen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.