Sponsoractie kinderafdeling Dijklander Ziekenhuis nadert streefbedrag

HOORN – Twee jaar geleden zijn onze kinderverpleegkundigen een sponsoractie gestart om van de kinderafdeling in het Dijklander Ziekenhuis een thuis in het ziekenhuis te maken. Inmiddels is het streefbedrag bijna gehaald. Deze zomer hopen ze het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.

Een thuis in het ziekenhuis
Op de kinderafdeling komen jaarlijks ongeveer 2.500 kinderen die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis worden behandeld. Het is belangrijk dat een kind zich als kind kan gedragen, ook als het ziek is. Linda Steltenpool, verpleegkundige en initiatiefneemster van de actie legt uit: “Op de kinderafdeling hebben we als doel om het kind zo snel mogelijk beter te maken. Dit doen we door het leveren van de juiste zorg, maar ook door het creëren van een kindvriendelijke sfeer. Dat vermindert stress en bespoedigt het herstel. Onze kinderafdeling heeft fijne eenpersoonskamers, die rust en privacy bieden. Maar de algemene ruimtes zoals de wachtkamer, speel- en ouderkamer zijn kil en niet erg uitnodigend. Daarom willen we de afdeling verbouwen, zodat het gezelliger, uitdagender en huiselijker wordt. Het moet een plek worden waar kind en ouders zich thuis voelen in het ziekenhuis. Waar zij kunnen spelen, ontspannen en elkaar kunnen treffen.

Sponsoractie
De sponsoractie heeft al veel mooie acties opgeleverd. “Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar. Het brengt ons steeds een stukje dichter bij ons doel. En nu zijn we zo dichtbij… We zijn er bijna, maar nog niet helemaal! Daarom zijn we nog hard op zoek naar sponsors die ons willen helpen om het streefbedrag te halen.” Op de Facebook pagina ‘Een thuis in het ziekenhuis’ staan alle filmpjes, foto’s en informatie over de sponsoractie. Daar staan ook de vlogs de tweeling Britt en Iris. “Zij verblijven regelmatig in ons ziekenhuis en vertellen graag waarom een thuis in het ziekenhuis zo belangrijk voor ze is.”

Een donatie voor de kinderafdeling kan worden overgemaakt naar de stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis, IBAN NL55 RABO 0163697817, onder vermelding van verbouwing kinderafdeling.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.