Wat eten wij vandaag: Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees


Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees

Wat eten wij vandaag: Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees

Wat eten wij vandaag: Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 600 g knolselderij, geschild, in kleine blokjes
  • 400 g kruimige aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 1 eetl. boter
  • 50 ml crème fraîche
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bladselderij
  • 2 bosjes lente-/bosuitjes, gewassen
  • 600 g runderlappen, voor het vlees
  • 1 theel. bloem, voor het vlees
  • 2 eetl. olijfolie, voor het vlees
  • 2 uien, grof gehakt, voor het vlees
  • 250 ml runderbouillon, van 0.5 tablet, voor het vlees
  • 250 ml rode wijn, voor het vlees
  • 1 laurierblaadje, voor het vlees
  • 2 kruidnagels, voor het vlees

Instructies

  1. Kook de blokjes knolselderij en aardappel in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Schep terug in de pan en voeg de boter en crème fraîche toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
  3. Hak de kruiden en bosui grof en schep 5 minuten voor het serveren door de hete puree.
  4. Serveer de stamppot met het stoofvlees. Lekker met mosterd en zilveruitjes.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin