WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland – zonnig maar ook wolken en kans op een buitje

WESTFRIESLAND – De neerslag van afgelopen nacht heeft wat de droogte betreft niet echt zoden aan de dijk gezet, in Medemblik werd 1.2mm afgetapt waardoor het maandtotaal nu op 12.2mm ligt, normaal is rond de 50 á 60mm.

De zon is vandaag een belangrijke speler wat het weer betreft maar ook zijn er wolken die haar zullen verhullen en is er een kleine kans dat daar lokaal wat neerslag uit kan vallen maar veel zal dit niet zijn en het is nog maar de vraag of het de oppervlakte haalt, vaak is het alweer eerder verdampt.

Met 19 graden in de middag zitten we eindelijk weer op een normale temperatuur voor midden mei en de oostelijke wind is zwak, soms even matig van kracht. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 10 graden en is het overwegend bewolkt.

Zondag is er meer bewolking maar blijft het net zo als vandaag zo goed als droog op een enkel druppeltje regen na. Met 17 graden is het iets frisser dan vandaag omdat de wind naar het noorden is gedraaid en het Noordzee water nog aan de frisse kant is.

Na zondag hebben we maandag te maken met veel bewolking, enkele buien en een maximum temperatuur van 16 graden. De wind is naar het noordwesten gedraaid en is matig soms even vrij krachtig .

Tips?

Reageer op dit onderwerp