WF Nieuws

VOC speurtocht Hoorn voor kinderen

HOORN – Op roet met Anna en Simon. De Kinderwandeling van Oud Hoorn is dit jaar heel bijzonder. In de vorm van een speurtocht kunnen kinderen met ouders en grootouders op avontuur met de VOC.

Bij de start locatie op het Kerkplein krijgt ieder kind een route met opdrachten mee. Op zeven plekken in de stad staat een verteller met een verhaal uit de tijd van de VOC. In dat verhaal zit informatie die je nodig hebt voor de opdracht.

De route van de speurtocht hebben Anna en Simon ook gelopen voordat zij gingen varen voor de VOC. Simon is 14 jaar en de zoon van een visser. Hij woonde aan de haven op het Baatland. Anna is 14 jaar en woonde in het weeshuis, haar moeder was jong gestorven en haar vader was met een VOC schip naar Oost Indië vertrokken. Daarom moest Anna naar het weeshuis. Zij miste haar vader heel erg. Toen hij vier jaar weg was, is ze verkleed als jongen gaan varen bij de VOC. Ze hoopte hem in Oost Indië weer te zien.

De VOC speurtocht is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en start op zondagochtend 26 mei om 11.00 uur vanaf het Kerkplein.

Meer informatie via de website

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp