
Ingrediënten
- 4 dikke ribkarbonades
- 2 eetl. mosterd
- 4 plakjes belegen kaas
- 4 plakjes gekookte ham
- 750 g aardappels, geschild, in stukken
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 eetl. arachideolie of
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 35 g paneermeel
- 500 g preien, in stukken
- 100 g boter of
- 100 ml vloeibaar bakproduct
- 100 ml melk
- 1 mespunt nootmuskaatpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de karbonades horizontaal in tot op het bot. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkanten met mosterd.
- Verpak de kaas in de ham en leg dit op de opengeklapte karbonades. Vouw ze dicht en steek ze vast met een prikker.
- Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten.
- Meng de eieren met zout, peper en olie. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de karbonades eerst door het eimengsel en daarna door paneermeel.
- Kook de prei met zout 15 minuten.
- Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten per kant goudbruin. Zet de karbonades 10 minuten in de warme oven.
- Stamp de gare aardappelen met een klontje boter, de melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree.
- Verdeel de rest van de boter over de gare prei. Serveer het vlees met de prei en de puree.
Note!
Extra nodig: 4 cocktailprikkers
Reageer op dit onderwerp