WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Wat eten wij vandaag: Kipkarbonade met citroen, tijm en honing Wat eten wij vandaag: Kipkarbonade met citroen, tijm en honing Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 4 kipkarbonades
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 5 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 eetl. verse tijm, gehakt
  • 2 eetl. sherry
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. honing
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 citroen, in plakken, schoongeboend
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes

Instructies

  1. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  2. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de sherry, de sojasaus en de honing toe, stoof even en laat iets indikken.
  4. Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de kip en gaar nog 15 minuten met deksel.
  5. Strooi de bosui voor het serveren over de kip.

Reageer op dit onderwerp