WF Nieuws

Foto: Drechterland

Natuurlijkvriendelijke versteviging waterkanten Drechterland

DRECHTERLAND – Op verschillende plekken is de gemeente Drechterland bezig met het verstevigen van de waterkanten op een natuurvriendelijke manier. Langs de groenstrook bij de Mr. Spigtlaan in Hoogkarspel liggen nu schanskorven. Deze dempen de golven en gaan afkalving tegen van de waterkant zodat de bomen langs de groenstrook niet in gevaar komen.

De stalen korven met gaten zijn gevuld met stenen en steunen onder water op een scherm met palen van Europees naaldhout dat niet wegrot. Het riet kan achter en door de korven groeien. Tussen de korven is een deel open gehouden zodat eenden op de op de kant kunnen klimmen.

Kunststof oeverversteviging

In Venhuizen langs de Tuinstraat bestaat de nieuwe duurzame beschoeiing uit gerecyclede kunststoffen. De kunststoffen komen vrij bij de sloop van voertuigen zoals dashboards en bumpers. Deze zijn vermalen en samengeperst tot palen en schotten. Na ongeveer 30 jaar moeten we de beschoeiing vervangen en wordt het materiaal weer gerecycled tot nieuwe bouwstof!

Foto: Drechterland

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp